Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet 148ml

Symbol: G-19

Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złosisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy. Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie! Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką!

Dostępność: Średnia dostępność
35.99
34.19 cena z kodem: HOTTERXMAS24
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

image

Melinda's to jedna z bardziej znanych marek na rynku ostrych sosów. Pochodzi z USA, ale dusza jej produktów wywodzi się z Kostaryki, gdzie znajdują się plantacje Melinda's. Stamtąd pochodzą wykorzystywane w ich sosach piekielnie ostre papryki chili – co czuć w każdej kropli, pełnię słońca, smaku i idealny balans między palącą ostrością a uniwersalnością.
Melinda's dba o naturalne, proste składy, które zaskakują i zachwycają od lat chiliheadów na całym świecie!

 

Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złocisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy.
Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie!

Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką! Jest to sos nawiązujący do klimatu wschodnich Indii – stąd dodatek kurkumy i soku z limonki.

Poziom palenia jest wyrazisty, ale nie morderczy – Scotch Bonnet to papryka zbliżona mocą właśnie do Habanero (czyli między 100-350 tys SHU), więc będzie odpowiadał wymaganiom średniozaawansowanych Ostrożerców (albo stanowił pewne wyzwanie dla tych mniej doświadczonych zjadaczy chili).
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet będzie świetnie komponował się z daniami kuchni indyjskiej, drobiem, jako dodatek do sałatek albo... krwawej Mary! Eksperymentujcie, niech was piecze!

 

Skład: papryka Scotch Bonnet (woda, papryka Scotch Bonnet), ocet, marchew, papaja, sól, sok z limonki, cebula, marakuja, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, czosnek, kwas askorbinowy, kurkuma

Pojemność: 148 ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka

Parametry:
Opinie nie są zweryfikowane
  • Damian D. (2022-10-03)
    Ostrość
    (1)
    Zapach
    (1)
    Smak
    (1)
    Świetny sosik lekko słodkawy z przyjemnym pieczeniem które wytrzyma każdy.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: