Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet 148ml
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złosisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy. Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie! Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką!
Melinda's to jedna z bardziej znanych marek na rynku ostrych sosów. Pochodzi z USA, ale dusza jej produktów wywodzi się z Kostaryki, gdzie znajdują się plantacje Melinda's. Stamtąd pochodzą wykorzystywane w ich sosach piekielnie ostre papryki chili – co czuć w każdej kropli, pełnię słońca, smaku i idealny balans między palącą ostrością a uniwersalnością.
Melinda's dba o naturalne, proste składy, które zaskakują i zachwycają od lat chiliheadów na całym świecie!
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złocisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy.
Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie!
Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką! Jest to sos nawiązujący do klimatu wschodnich Indii – stąd dodatek kurkumy i soku z limonki.
Poziom palenia jest wyrazisty, ale nie morderczy – Scotch Bonnet to papryka zbliżona mocą właśnie do Habanero (czyli między 100-350 tys SHU), więc będzie odpowiadał wymaganiom średniozaawansowanych Ostrożerców (albo stanowił pewne wyzwanie dla tych mniej doświadczonych zjadaczy chili).
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet będzie świetnie komponował się z daniami kuchni indyjskiej, drobiem, jako dodatek do sałatek albo... krwawej Mary! Eksperymentujcie, niech was piecze!
Skład: papryka Scotch Bonnet (woda, papryka Scotch Bonnet), ocet, marchew, papaja, sól, sok z limonki, cebula, marakuja, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, czosnek, kwas askorbinowy, kurkuma
Pojemność: 148 ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka
-
OstrośćZapachSmakŚwietny sosik lekko słodkawy z przyjemnym pieczeniem które wytrzyma każdy.