• Ostry Sos Będzie Piekło Dybuk 200ml

Symbol: E-10

Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero. Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda! Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!

Ostrość 3,5/5
37.99
35.71 cena z kodem GRILLOVE24
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.89
Pocztex KURIER 14.99
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
InPost KURIER 15.99
Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
InPost KURIER (Pobranie) 17.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Dostępność Duża dostępność

 

image

Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero.
Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda!

 

Lemon Drop zaskoczy Was niezwykłą świeżością i soczystością smaku – ma w sobie też ciekawą, cytrusowo-tropikalną nutę (i wbrew pozorom zapewnia całkiem niezłym poziom palenia – jest to chili które osiąga do 30 000 SHU). O resztę palących doznań dba klasyczne, suszone Habanero – palenie ciągnie się za Dybukiem jeszcze długo...

Kompozycja Dybuka jest bardzo letnia, owocowa i pełna cytrusowych doznań, z wyraźnym akcentem trawy cytrynowej, pikantnego imbiru, lekko kwaśnego piwa tropical IPA i oczywiście – papryki.
Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!

Dybuk to nasz (jak do tej pory) najmniej ostry sos (ale za to mocny smakiem!) – co zupełnie nie znaczy, że polecamy go początkującym Ostrożercom – palenie będzie was nawiedzać niepokojąco długo...

Do czego używać?
Wbrew pozorom Dybuk jest dość uniwersalnym ostrym sosem – ale polecamy go szczególnie do curry, dań kuchni azjatyckiej, drobiu, sałat, krewetek, makaronów i jajek.

Eksperymentujcie!

Skład: sok z czerwonej pomarańczy, piwo IPA, cebula, marchew, ocet jabłkowy, papryka Lemon Drop (susz), pasta z trawy cytrynowej (trawa cytrynowa, woda, sól, ocet), cukier trzcinowy, pasta z imbiru (imbir, cukier trzcinowy, ocet ryżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól

Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: POLSKA!

  • -
    Dziadek Mróz (2023-06-07)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
  • Zdecydowanie najsłabszy sos z trójcy będzie piekło. Zarówno pod względem smaku jak i ostrości.
    Dominuje tutaj trawa cytrynowa oraz sok z pomarańczy.
    Zdecydowanie nie moje klimaty smakowe, ale komuś może posmakować.
    Damian B. (2023-06-02)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
  • Sos pachnie naprawdę ładnie, lekko kwaśno/owocowy smak bez wyraźnie wyczuwalnego octu za to duży plus! Ostrość wyczuwalna ale nie paląca, polecam osobom które zaczynają przygody z ostrzejszymi rzeczami niż np Tabasco
    Mateusz W. (2022-09-29)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie