Ostry sos High River Sauces Tears of the Sun 148ml
Sos Tears of the Sun to niebezpiecznie smaczna kompozycja papryczek habanero i tropikalnych owoców. Twoje kubki smakowe początkowo są zalewane słodyczą papai, brzoskwiń, mango i ananasa - żeby potem doznać ukłucia ognistych niczym letnie promienie Słońca papryczek habanero. Ten sos jest wyjątkowy, wręcz unikalny - to istna esencja lata w butelce!
Sosy marki High River Sauces stworzone przez Steve'go Seabury, weterana sceny muzycznej i autora "Heavy Metal Cookbook" to jedne z najbardziej oryginalnych i ciekawych kompozycji smakowych na rynku (abstrahując od pięknie wyglądających etykiet!).
Wielokrotnie nagradzane na światowej rangi konkursach za swój smak i jakość stopniowo podbijają serca Ostrożerców na całym świecie.
Spróbuj i Ty!
Sos Tears of the Sun to niebezpiecznie smaczna kompozycja papryczek habanero i tropikalnych owoców.
Twoje kubki smakowe początkowo są zalewane słodyczą papai, brzoskwiń, mango i ananasa - żeby potem doznać ukłucia ognistych niczym letnie promienie Słońca papryczek habanero.
Ten sos jest wyjątkowy, wręcz unikalny - to istna esencja lata w butelce!
Wszystko to, co najostrzejsze stworzone jest oczywiście z naturalnych składników - bez dodatku konserwantów, barwników czy niepotrzebnej chemii.
Wielokrotnie nagradzany za swoją wyjątkowość i nietuzinkowy smak - High River Sauces Tears of the Sun to sos, dla którego warto uronić niejedną łezkę :)
Kurczak, wieprzowina, ryba, warzywa, hot-dogi, nachosy i tortille - a nawet zwykła kanapka - jeśli Twoje jedzenie błaga o pomoc - błaga o nieco „Tears of the Sun"!
Nagrody:
2014 World Championship Golden Chile Award - 1st Place Caribbean Style
2011 Hot Pepper Award - Best Over All Hot Sauce
2011 Hot Pepper Award - 1st Place Fruit
Składniki: Papryczki Habanero, brzoskwinie, papaja, ananas, mango, ocet jabłkowy, brązowy cukier, imbir, czerwony pieprz, sól i czosnek
Przeznaczenie: Ten wspaniały ostry sos jest wręcz stworzony do kulinarnych eksperymentów.
Sprawdzi się z każdym mięsem, ale też w sałatkach czy jako dodatek do pizzy. W sumie, to powinieneś spróbować go z tym, na co masz ochotę. Każde danie będzie smakować z nim inaczej - a zarazem wyjątkowo.
Pamiętaj! Ogranicza Cię tylko wyobraźnia :)
Wyprodukowano w USA
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
-
OstrośćZapachSmakNie znoszę sosów, które jedyne co mają do zaoferowania to gorzki smak octu i ból. Ten sosik zaraz po limitowanym Jack'u Froście jest idealny (RIP Jacek, byłeś przepyszny!)
Pachnie bosko, smakuje jeszcze lepiej a ostrość jest idealna żeby coś tam z noska pociekło, coś tam w gardełko podrapało ale w taki przyjemny, wręcz pieszczotliwy sposób.
Sos jest słodki i milusio rozgrzewa.
Chciałam właśnie się w niego zaopatrzyć, ale widzę, że brak go na stanie :( -
OstrośćZapachSmakTabasco będzie dobrym punktem odniesienia, bo to zbliżona liga. W mojej ocenie ten sos jest ciut słabszy od tabasco, za to dużo lepiej wypada zapach i trochę lepiej smak. Sos ma owocowy charakter, słodycz zasłania delikatnie posmak octu przez co jest przyjemniejszy od tabasco, ale mimo to w dużych ilościach ocet staje się stopniowo coraz bardziej uciążliwy. Jak dla mnie sos wybitnie dobrze komponował się z pizzą domowej roboty i niestety to było jedyne danie, które tak dobrze smakowało mi z tym sosem. Do innych potraw wychodziło różnie, ale raczej na bardzo przeciętnym poziomie. Sos poleciłbym dla fanów sosów słodko-kwaśnych, w takim kontekście powinien pasować idealnie, chociaż zaznaczam, że poziom ostrości jest jednak symboliczny.
-
OstrośćZapachSmakSuper do tostów. Idealnie komponuje się z serem białym lub twarożkiem naturalnym. Smakowo: Najlepsza wersja sosu słodko kwaśnego podawanego u każdego "chińczyka" w wersji ostrej, Zgadzam się z przedmówcą ostrość w miarę wyczuwalna. Zakrztusisz się, jak mocno popieprzoną zupą :) Polecam.
-
OstrośćZapachSmakTropikalny aromat. W smaku mocno wyczuwalne mango i brzoskwinie. Trochę zawiodłem się małą ostrością, ale ogólnie to bardzo smaczny sos.