-
Produkty
- Sosy według ostrości
- Sosy według papryki
- Sosy według smaku
- Ostre papryki
- Ostre, bo POLSKIE!
- Sosy z Hot Ones
- Sosy BBQ i do mięsa
- Smaki MEKSYKU
- Musztardy & Majonezy
- Ostre słodkości
- Piekielne Ekstrakty
- ZESTAWY PRODUKTÓW
- NA PREZENT
- Ostre przekąski
- Nasiona papryk
- Ketchupy, salsy, pasty
- Produkty BIO/Organic
- GASTRO/opakowania XXL
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
- Skala Ostrości
- FAQ
-
Ciekawostki o ostrości
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA
- Blog Ostrożercy
Papryka Cayenne Red suszona w płatkach 50g
Papryka Cayenne to jedna z najbardziej rozpowszechnionych papryk na świecie – składnik wielu sosów-legend, np. Frank's Red Hot czy Texas Pete. W Polsce zwana często mylnie „pieprzem Cayenne”, choć z pieprzem (piper nigrum) nie ma nic wspólnego – to odmiana papryki (capsicum annum). Ta chili ma bardzo charakterystyczne, długie i dość wąskie strąki, które wybarwiają się na piękny, ogniście czerwony kolor. W takim stanie jest też najczęściej i najchętniej zbierana i przetwarzana – ma szerokie zastosowanie w kuchni. Papryka Cayenne osiąga średnio 30 000 – 50 000 SHU – polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- InPost Paczkomaty 24/7 14.89
- Pocztex KURIER 14.99
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Papryka Cayenne to jedna z najbardziej rozpowszechnionych papryk na świecie – składnik wielu sosów-legend, np. Frank's Red Hot czy Texas Pete.
W Polsce zwana często mylnie „pieprzem Cayenne”, choć z pieprzem (piper nigrum) nie ma nic wspólnego – to odmiana papryki (capsicum annum).
Ta chili ma bardzo charakterystyczne, długie i dość wąskie strąki, które wybarwiają się na piękny, ogniście czerwony kolor. W takim stanie jest też najczęściej i najchętniej zbierana i przetwarzana – ma szerokie zastosowanie w kuchni.
Suszonąpaprykę Cayenne najlepiej dodawać do owoców morza, jajek, gulaszy, mięs, curry lub używać jako składnik do zrobienia swojego własnego ostrego sosu!
Papryka Cayenne osiąga średnio 30 000 – 50 000 SHU – polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom!
Ta papryka Cayenne Red pochodzi z kontrolowanej uprawy w której największą uwagę przywiązuje się do JAKOŚCI. Tylko najbardziej dorodne owoce są świeżo zbierane i poddawane delikatnemu procesowi suszenia a następnie mielenia. Pozwala to na zachowanie wszystkich aromatów i smaków świeżej papryki.
Pojemność: 50g
Kraj pochodzenia: Niemcy
-
Polecamy
-
Produkty podobne