• Papryka Piquin suszona w całości 30g

Symbol: D-46

Papryka Piquin (lub pequin) charakteryzuje się unikalnym smakiem tak cenionym przez fanów kuchni meksykańskiej (zawiera ją kultowy sos Cholula!) - z cytrusowymi i orzechowymi nutami. Małe (1,5-1 cm) papryczki są bardzo ostre i mogą być używane do doprawiania gulaszy, zup, sals i wszelakich mięs oraz potraw kuchni Tex-Mex! OSTROŚĆ: 60 000 - 100 000 SHU

21.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.49
Kurier DPD 15.5
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 16.49
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 16.99
Kurier DPD (Pobranie) 19
Dostępność Mało

Będzie Piekło ostre sosy z chili habanero naga jolokia

Papryka Piquin to jedna z najbardziej znanych i cenionych meksykańskich chili!
Powstała jako kultywar papryki Tepin, która jest uważana za archetyp wszystkich chili. Rośnie dziko w północnej i południowej Ameryce.

Papryka Piquin (lub Pequin, zamiennie) charakteryzuje się unikalnym smakiem tak cenionym przez fanów kuchni meksykańskiej (zawiera ją kultowy sos Cholula!) - z cytrusowymi i orzechowymi nutami. Małe (1,5-1 cm) papryczki są bardzo ostre i mogą być używane do doprawiania gulaszy, zup, sals i wszelakich mięs.
Te niepozornie wyglądające czerwone kuleczki kryją w sobie moc około 60 000 - 100 000 SHU!

ostra papryka piquin sklep Będzie PiekłoPapryka Piquin to idealna przyprawa codziennego użytku dla średniozaawansowanych Ostrożerców - a zwłaszcza fanów dań kuchni Tex-Mex!
Nie może zabraknąć jej w salsie czy Chili Con Carne!


Wielu znawców twierdzi, że papryka Piquin zyskuje w procesie suszenia, które wydobywa z niej więcej nut i smaku.
Pokrusz ją, zmiel albo dodaj w całości do swojego ulubionego dania!


Opakowanie zawiera około 40-60 suszonych w całości papryczek (w zależności od wagi)

Masa: 30g
Kraj pochodzenia: Niemcy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie