Ostry sos Suicide Sauces Stinger Special Edition z Jolokią, miodem i czosnkiem 200ml
Sos Sucide Sauces Stinger Special Edition to wzmocniona wersja przepysznego sosu Stinger. Habanero zastąpiono tutaj Nagą Jolokią pochodzącą prosto z Indii – dla jeszcze mocniejszych doznań smakowych i bólowych! Sos Stinger to sos dla miłośników ostrych sosów z dodatkiem słodyczy – w tym przypadku miodu wyprodukowanego przez barrrdzo ostre pszczółki :) Niczym ogień i woda, ying i yang, papryka i miód stanowią tutaj harmonijną, doskonale połączoną jedność. Na dodatek całość okraszona jest solidną porcją wyrazistego czosnku i przypraw – Ha! Kompozycja idealna, słodko-ostra z solidną czosnkowością zadomowi się na waszym stole w mgnieniu oka. I tak już zostanie!
Sos Sucide Sauces Stinger Special Edition to wzmocniona wersja przepysznego sosu Stinger.
Habanero zastąpiono tutaj Nagą Jolokią pochodzącą prosto z Indii – dla jeszcze mocniejszych doznań smakowych i bólowych!
Stinger to sos dla miłośników pikanterii z dodatkiem słodyczy – w tym przypadku miodu wyprodukowanego przez barrrdzo ostre pszczółki :)
Oczywiście żartujemy, pszczółki są zupełnie normalne, ale sos Stinger mimo wszystko potrafi porządnie użądlić! W tym przypadku kąsa solidna dawka aromatycznejJolokii, której nieustępliwą moc stara się nieco ukoić naturalny, aromatyczny miód.
Niczym ogień i woda, ying i yang, te dwa składniki stanowią tutaj harmonijną, doskonale połączoną jedność.
Na dodatek całość okraszona jest solidną porcją wyrazistego czosnku i przypraw – Ha! Kompozycja idealna, słodko-ostra z solidną czosnkowością zadomowi się na waszym stole w mgnieniu oka. I tak już zostanie, bo Stinger Special Edition to sos, dzięki któremu serce każdego chiliheada zabije szybciej.
W Niemczech, gdzie ten sos jest produkowany (przez kultowy już Pfefferhaus!), jest to jeden z ich „sosów rozpoznawczych”.
Nic dziwnego – ten smak może uzależnić. I dać nieźle popalić!
Stinger to ostry sos, który polubi się z wszelakimi marynatami do drobiu, skrzydełkami, wędlinami, jako dodatek do żółtych serów, zapiekanek czy nawet sushi (i ogólnie dań kuchni azjatyckiej)!
Jak ktoś jest odważny – można nawet na lody i do deserów!
Zdradzimy Wam jednak sekret: jest pyszny nawet na ordynarnej kanapce. Albo prosto z butelki ;) (ciii.....)
Skład: miód (29%), woda, papryka Naga Jolokia (20%), ocet balsamiczny, czosnek (6%), sól, substancja zagęszczająca: guma guar
Pojemność netto: 200ml
Kraj pochodzenia: Niemcy
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców: