Ostry sos Lubelskie Słoiki Pozytywny Ferment 100ml

Symbol: A-26

Pozytywny Ferment to pyszny, ale i wyraziście palący sos na bazie miksu superhotów (Trinidad Scorpiona, 7 Pota i ezgotycznego Aji Santa Cruz) i soczystych pomidorów - ale! To wszystko zostało poddane procesowi fermentacji, żeby wydobyć z nich głębię smaku i nadać im charakterystycznego, "słonego" aromatu. To sosik mający w sobie „bardzo dużo smaku”, posłuży świetnie jako ostra przyprawa do pizzy, makaronów, zapiekanek, burgerów i wszędzie tam gdzie użył(a)byś klasycznego keczupu, ale potrzebujesz od życia czegoś więcej :)

Dostępność: Średnia dostępność

Cena: 42.65

Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.

Dostępność i dostawa

Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.83
  • Pocztex KURIER 14.99
  • InPost KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 19.99

Więcej o produkcie

Ostrość:
6/10

logo sklep Będzie Piekło

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku! 

Pozytywny Ferment to pyszny, ale i wyraziście palący sos na bazie miksu superhotów i soczystych pomidorów - ale! To wszystko zostało poddane procesowi fermentacji, żeby wydobyć z nich głębię smaku i nadać im charakterystycznego, "słonego" aromatu.

Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:

"To ostry, dość kwaśny, a jednocześnie odrobinę słodki sosik, stworzony na bazie fermentowanych papryczek chili i pomidorów. Już po pierwszej kropelce da się poczuć bardzo charakterystyczny, lekko owocowy, słonawy smak kiszonych chili a także nie wybijającą się słodycz i cierpkość pomidorów. Następnie przychodzi kolej na solidnie odczuwalną pikanterię, która utrzymując się dość długo na podniebieniu, w końcu zmieni oblicze w przyjemny ziołowy aromat.

To sosik mający w sobie „bardzo dużo smaku”, posłuży świetnie jako ostra przyprawa do pizzy, makaronów, zapiekanek, burgerów i wszędzie tam gdzie użył(a)byś klasycznego keczupu, ale potrzebujesz od życia czegoś więcej:) "

ostry sos lubelskie słoiki pozytywny ferment

 

Skład: ostre papryki chili (Trynidad Moruga Scorpion, 7Pot Brain Strain, Aji Santa Cruz), pomidory, ocet z jabłek BIO, pieczony czosnek, przyprawy, sól kłodawska, cukier.

Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 100ml

 

Parametry:
Ostrość:
6/10
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: