Sos La Costena Dona Chonita Mole Poblano 350g

Symbol: A-45

Mole Poblano to jeden z najbardziej fascynujących i nietypowych sosów charakterystycznych dla kuchni Meksyku. Jest to połączenie bardzo wielu składników, słodkich, ostrych i słonych, z dużą ilością charakternych przypraw, wyjątkową, lokalną papryką Poblano i...czekoladą.

Dostępność: Mało
21.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

 

image

Mole Poblano to jeden z najbardziej fascynujących i nietypowych sosów charakterystycznych dla kuchni Meksyku. Jest to połączenie bardzo wielu składników, słodkich, ostrych i słonych, z dużą ilością charakternych przypraw, wyjątkową, lokalną papryką Poblano i...czekoladą. Każda meksykańska gospodyni domowa ma swój przepis na sos Mole Poblano, który zawiera średnio od 35 do 70 składników!

Najprościej można scharakteryzować ten sos jako pikantny czekoladowy sos do mięs, zwłaszcza kurczaka czy indyka, dań z krewetek i pieczonych warzyw. Autentyczne i wyjątkowe doznanie kulinarne! Poziom ostrości sosu Don Chonita Mole Poblano jest niewielki, można go doostrzyć wedle własnego widzi-mi-się. Ale za to smak... spróbujcie sami! 
Polecamy fanom kuchni Meksykańskiej i wszystkim tym, którzy kochają eksperymentować w kuchni!


Składniki: Woda, cukier, herbatniki (mąka pszenna, proszek do pieczenia, sól jodowana, woda, cukier), olej sojowy, suszone papryczki chilli, nasiona sezamu, bulion drobiowy w proszku, kakao, orzeszki ziemne, cebula, sól jodowana, przyprawy, czosnek

Pojemność: 350g

Wyprodukowano w Meksyku

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: