Sos La Anita Achiote meksykańska marynata do mięs, 300ml

Symbol: A-37

Ta aromatyczna marynata jest kluczowym elementem wielu klasycznych dań z regionu Jukatanu, takich jak Cochinita Pibil (mięso zawijane w liście bananowca). Głęboki, czerwono-pomarańczowy kolor, intensywny smak lokalnej mieszanki przypraw oraz delikatne nuty cytrusowe sprawiają, że potrawy nabierają charakterystycznego, autentycznego smaku i pięknej, głębokiej barwy!

Dostępność: Średnia dostępność
24.99
23.74 cena z kodem: HOTTERXMAS24
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

La Anita Achiote to wyjątkowa pasta na bazie nasion annato (arnoty właściwej, to gatunek drzewa rosnącego w Ameryce Południowej), nieodzowny składnik tradycyjnej kuchni meksykańskiej – prawdziwa egzotyka w Twojej kuchni!

Ta aromatyczna marynata jest kluczowym elementem wielu klasycznych dań z regionu Jukatanu, takich jak Cochinita Pibil (mięso zawijane w liście bananowca).
Głęboki, czerwono-pomarańczowy kolor, intensywny smak lokalnej mieszanki przypraw oraz delikatne nuty cytrusowe sprawiają, że potrawy nabierają charakterystycznego, autentycznego smaku i pięknej, głębokiej barwy!

La Anita Achiote świetnie nadaje się do marynowania mięs (wieprzowina, kurczak, wołowina), ryb oraz owoców morza.
Wystarczy wymieszać pastę z sokiem z cytrusów i czosnkiem aby stworzyć pełną aromatu przyprawę – można ją również dozować prosto z butelki, jest gotowa do użycia! Idealna do pieczenia, smażenia, grillowania oraz gotowania w stylu sous-vide.

Można również dodać ją do ryżu, gulaszów lub sosów, by wzbogacić smak i kolor dań.
Nie jest może ostra, ale wielu fanów kuchni meksykańskiej docenia ją za pikantny, lekko pieprzny smak.

Skład: Woda, achiote (nasiona arnoty właściwej), sól jodowana, mieszanka przypraw (czarny pieprz, czosnek, kminek), regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, benzoesan sodu i sorbinian potasu

Pojemność: 300ml

Kraj pochodzenia: Meksyk

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: