
Twórcy marki Chimac mówią, że wszystko zaczęło się od podróży do Seulu, gdzie zakochali się w smażonym koreańskim kurczaku. Tą obsesję przenieśli do rodzimego Dublina, gdzie z ich pasji i restauracyjnego doświadczenia (Chimac jest przede wszystkim restauracją koreańską!) zrodziły się wyjątkowe sosy, które wzruszają swoim niezwykłym smakiem i rozkochują w sobie pasjonatów kuchni azjatyckiej w Europie. Zdobywcy wielu nagród na European Hot Sauce Awards i Great Taste Awards – ich sosy trafiły nawet na stół Dua Lupy ;)
Spróbuj ich autentycznych, przebojowych smaków – ale uważaj, możesz się uzależnić! :)
Chimac Korean Hot Sauce to sos inspirowany Koreą, choć stworzony w Dublinie (to nic, smakuje niesamowicie autentycznie!) Bezkompromisowe połączenie papryki gochujang (bardzo charakterystycznej dla kuchni azjatyckiej, ostrej chili o specyficznym aromacie), czosnku, pasty sojowej i mnóstwa miłości sprawi, że nie będziesz mógł się oderwać od polewania nim wszystkiego!
To wyraziście paprykowy sos z azjatyckim twistem, wprost stworzony do wszelkich dań kuchni dalekiego wschodu – ale nie tylko! Nie za ostry, wyrazisty, pikantny w punkt – rozpali płomień w twoich ustach, ale przede wszystkim doda smaku wieprzowinie, makaronom typu udon, ramen czy wszelakim stir-fry'om i daniom z woka. Tak naprawdę w naszym odczuciu jest to świetny sos stołowy codziennego użytku do marynat, kanapek, dań z jajkami – w sumie do wszystkiego, co potrzebuje podkręcenia „umami”.
Chimac Korean Hot Sauce jest właśnie taki – paprykowy, trochę słony, słodki, kwaśny – po prostu bomba smaku, która rozkocha w sobie twoje kubki smakowe! Tak, można pić go z butelki – sprawdziliśmy!

Skład: pasta Gochujang (53,6%) [syrop kukurydziany, mąka pszenna, woda, pasta z czerwonej papryki (proszek z czerwonej papryki, woda, sól, czosnek, cebula), odtłuszczony proszek sojowy, sól, pszenica, proszek ryżowy mieszany (pszenica), destylowany alkohol (pszenica, jęczmień), wzmacniacz smaku (E621), Koji], ocet ryżowy [ocet spirytusowy (woda, ekstrakt z ziaren (pszenica), ekstrakt z ciasta sake, ocet spirytusowy), sól], sos sojowy [woda, soja, pszenica, sól] syrop z cukru inwertowanego, ocet jabłkowy, czosnek, woda, olej rzepakowy.
Zawiera: Pszenicę, Jęczmień, Soję.
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym: Gorczycę, Ryby
Pojemność: 387g
Kraj pochodzenia: Irlandia
Ostrość w skali Ostrożerców: 2/10
