• La Costena Toreados smażone czerwone Jalapeno z cebulą 220g

Symbol: E-07

La Costena Toreados to smakowite, pokrojone czerwone Jalapeno krótko smażone w niewielkiej ilości bardzo gorącego oleju. Wystarczająco krótko, żeby zachowały swój smak i ostrość, ale wystarczająco długo żeby stały się smakowite i zyskały głębszy aromat. Zamarynowane z cebulką, sosem sojowym i niewielkim dodatkiem czosnku są wręcz idealną przekąską albo dodatkiem do dań kuchni meksykańskiej.

13.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex 48 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 15.99
Kurier Pocztex 48 16.99
Kurier DPD 16.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 17.99
Kurier DPD (Pobranie) 19.99
Dostępność Mało

image

La Costena to marka, którą znają wszyscy miłośnicy kuchni meksykańskiej – to autentyczne, wysokiej jakości produkty z dojrzewających w słońcu papryk z dodatkiem wyjątkowych przypraw inspirowane domowymi przepisami i smakami Meksyku. Nie można im się oprzeć!

La Costena Toreados to smakowite, pokrojone czerwone Jalapeno krótko smażone w niewielkiej ilości bardzo gorącego oleju. Wystarczająco krótko, żeby zachowały swój smak i ostrość, ale wystarczająco długo żeby stały się smakowite i zyskały głębszy aromat. Zamarynowane z cebulką, sosem sojowym i niewielkim dodatkiem czosnku są wręcz idealną przekąską albo dodatkiem do dań kuchni meksykańskiej.
Sprawdzą się również znakomicie jako kompani grillowanych potraw, dodatek do pizzy, wszelakich farszów (może pierogi po meksykańsku?) czy po prostu na kanapce – to będzie istny Meksyk!


Składniki: czerwona papryka Jalapeno, sos sojowy (woda, pszenica, soja, sól), cebula (przynajmniej 15%), woda, sól jodowana, olej sojowy, czosnek

Pojemność:220g

Wyprodukowano w Meksyku

  • Produkt dorzucony do koszyka z ciekawości - bardzo pozytywnie zaskoczył. Jalapeno jest tu po prostu pokrojone w plastry i podsmażane (co widać po lekko poczerniałych od temperatury plamkach na skórce), ale na tyle krótko, że zachowuje swoją strukturę i chrupkość. Nie jest ostre, zdecydowanie postawiono tutaj na smak - dzięki wyczuwalnym dodatkom w postaci cebuli i czosnku świetnie sprawdza się w roli side disha do obiadku, jako część farszu do wrapa lub wkładki do chilli con carne. Dla miłośników tej papryki, kuchni meksykańskiej czy po prostu dla osób chcących dodać do dania nieco smaku nie wypalając sobie zanadto kubków smakowych - będzie to strzał w dziesiątkę.
    Mateusz S. (2021-03-23)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie