-
Pasta Bibigo Gochujang do kimchi i dań azjatyckich 500g


Papryka Bibigo Gochujang to nieodzowny składnik kimchi i wszelakich dań kuchni azjatyckiej - ale nie tylko. To gęsta, ciemna pasta z papryki chili, ryżu, fermentowanej pszenicy lub soi, przypraw i soli o bardzo charakterystycznym, słodko-słonym aromacie i wyraziście pikantnym smaku. Wystarczy dodać 1-2 łyżeczki podczas gotowania żeby uzyskać wyjątkowy i niepowtarzalny smak i nadać egzotyczną, azjatycką nutę każdemu daniu!
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Papryka Bibigo Gochujang to nieodzowny składnik kimchi – czyli kiszonych warzyw w koreańskim stylu (najczęściej jest to kapusta, ale również marchew, rzepa lub ogórek) - ale nie tylko!
To gęsta, ciemna pasta z papryki chili, ryżu, fermentowanej pszenicy lub soi, przypraw i soli o bardzo charakterystycznym, słodko-słonym aromacie i wyraziście pikantnym smaku.
Pasta Gochujang nadaje się do przyprawiania innych dań kuchni azjatyckich – do ramenu, sajgonek, Pad Thai, ale również jako składnik marynat do mięsa, warzyw czy tofu. Jej ostrość jest wyrazista i paląca z powodu silnego skoncentrowania, ale nie powinna żadnemu Ostrożercy zrobić krzywdy – podkręci za to moc każdego dania i nada mu egzotycznej, azjatyckiej nuty.
Wystarczy dodać 1-2 łyżeczki podczas gotowania żeby uzyskać wyjątkowy i niepowtarzalny smak!
Skład: fermentowana pszenica, syrop kukurydziany, czerwona pasta chili (chili w proszku, sól, cebula, czosnek), chili w proszku, spirytus zbożowy, sól, ryż, woda
Pojemność: 500g
Kraj pochodzenia: Korea
- Producenci