• Ostry sos Poppamies Ahjo z Jolokią 150ml

Symbol: C-60

Sos Poppamies Ahjo to smakowita mieszanka palącej Nagiej Jolokii i Habanero – zastanów się dwa razy, zanim zaczniesz go hojnie dozować na swoje ulubione jedzenie. Możesz tego nieco żałować... :) To zdecydowanie sos dla doświadczonych Ostrożerców i fanów chili. Polecamy wszystkim tym, którzy chcą zacząć przygodę sosom z wysokiej półki – Poppamies Ahjo zapewni Wam solidny trening bólowy... Oprócz tego ten sos ma do zaoferowania bardzo dużo smaku: oprócz tropikalnego Habanero o lekko owocowych nutach i palącej, metalicznej Jolokii znajdziecie tam świeżą cebulę, pomidory i wyrazistą nutę czosnku. To czyni z niego naprawdę uniwersalny sos stołowy (choć z gatunku tych wyciskających łzy radości przy jedzeniu – dozujcie ostrożnie!)

Ostrość 4/5
34.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.89
Pocztex KURIER 14.99
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
InPost KURIER 15.99
Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
InPost KURIER (Pobranie) 17.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Dostępność Duża dostępność

image

Poppamies to fińska marka ostrych przysmaków – w ich ofercie znajdują się dopieszczone smakowo produkty z chili, przekąski i sosy BBQ tworzone z pasją, pomysłem i rozmachem!
Poppamies swoje sosy tworzą z bezkompromisowym podejściem i szczyptą szaleństwa - aż są z nich w 100% zadowoleni (nic dziwnego - są wyjątkowe i tworzone z lokalnych składników w wielu miejscach na świecie!)
Ich produkty zdobyły wiele nagród na europejskich i amerykańskich festiwalach i konkursach poświęconych ostrości.
Jesteśmy dumni, że jako jedyni w Polsce możemy zaoferować Wam dużą część ich rozbudowanej oferty.
Poppamies to jakość i smak, który podkręci temperaturę w Twojej kuchni!

Sos Poppamies Ahjo to smakowita mieszanka palącej Nagiej Jolokii i Habanero – zastanów się dwa razy, zanim zaczniesz go hojnie dozować na swoje ulubione jedzenie. Możesz tego nieco żałować...
"AHJO" to po fińsku "kuźnia" - w sumie wszystko się zgadza, w tym sosie płonie żywy ogień i wykuwa się bohaterstwo... :)
To zdecydowanie sos dla doświadczonych Ostrożerców i fanów chili. Polecamy wszystkim tym, którzy chcą zacząć przygodę sosom z wysokiej półki – Poppamies Ahjo zapewni Wam solidny trening bólowy... Oprócz tego ten sos ma do zaoferowania bardzo dużo smaku: oprócz tropikalnego Habanero o lekko owocowych nutach i palącej, metalicznej Jolokii znajdziecie tam świeżą cebulę, pomidory i wyrazistą nutę czosnku.

To czyni z niego naprawdę uniwersalny sos stołowy (choć z gatunku tych wyciskających łzy radości przy jedzeniu – dozujcie ostrożnie!) Będzie pasował idealnie do dań z pomidorów, makaronów, pizzy, burgerów, pieczonego mięsa, zapiekanek czy frytek.
Jeśli oczywiście macie w sobie wystarczająco dużo odwagi... Albo po prostu lubicie cierpieć :)
Ogranicza Was, jak zwykle – wyłącznie wyobraźnia!


Skład: papryka (Naga Jolokia, Habanero), woda, cebula, sól, pasta pomidorowa, regulator kwasowości (kwas octowy), ocet z trzciny cukrowej, sproszkowany czosnek, zagęszczacz (guma ksantanowa), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy – witamina C)

Pojemność: 150ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka

Ostrość w skali Scoville'a: brak badań

Ostrość w skali Ostrożerców: 4/5
image

  • Sos mocno zawodzi ostrością. Można zalać nim solidnie całego fileta i zjada się to lajtowo. Palenie w ustach jest nieduże. Liczyłem, że będzie 3-4x ostrzejszy.
    Zapach paprykowo czosnkowy octowy.
    Smak bardzo podobnie, bo czuć papryki, czosnek oraz ocet i trochę cebulę.
    Jednak czuć wyraźnie, że jest on sztucznie zagęszczony i ma taką mało przyjemną tłusto/gumową konsystencję, aczkolwiek jest ogólnie dosyć rzadki.
    Raczej sos do zjedzenia i zapomnienia. Jedząc codziennie, to pewnie starczy na jakiś tydzień.
    Damian B. (2023-07-10)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
  • Na początku jak i samo w sobie daje mocny "metalowy" wycisk, za sprawą ghost. Ale jak się doda do np Ceviche na bazie surowego łososia czuć całą paletę smaku i nie zawodzi w smaku o ile nie przeszkadza komuś metaliczny posmak Nagiej Jolokii. Szybko idzie się przyzwyczaić i metal przebija dokładnie to co w opisie. Na plus to, że nie jest mocno octowy a kwaśność wychodzi raczej z pomidorów. Mogę polecić ale zaawansowanym i tym co chcą wejść na wyższy poziom.
    Amisz.zakupy (2021-04-22)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie