Ostry sos Melinda's XXXXtra Reserve z superhot Habanero 148ml

Symbol: G-20

Jeśli chcesz rozpocząć swoją przygodę z czymś respektowalnie ostrym, ale wciąż pełnym smaku – ten sos jest dla Ciebie. Ale, ale. Ci bardziej doświadczeni zapytają: co, kolejny sos z Habanero? Czym wyróżnia się ten akurat sos chili? Eksperci od ostrości z Melinda's dokonali bardzo poważnej i rzeczowej selekcji – XXXtra Reserve trafiły wyłącznie wyjątkowo pikantne Habanero, co zdarza się od czasu do czasu – jeśli warunki uprawy są optymalne, gleba dobra, słońce świeci wystarczająco mocno i jest wtorek (to akurat żart). Melinda's XXXtra Reserve to niezwykle uniwersalny ostry sos stołowy, który przypadnie do gustu średniozaawansowanym Ostrożercom i fanom chili. Palenie rozwija się powoli, ale trwa długo – możecie się pozytywnie zaskoczyć, co potrafi „tylko” Habanero :) Dodatek marchewki i czosnku wspaniale balansuje całość kompozycji i sprawia, że nabiera lekko słodkawo-przyprawowego aromatu.

Dostępność: Średnia dostępność
37.99
36.09 cena z kodem: HOTTERXMAS24
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

 

image

Melinda's to jedna z bardziej znanych marek na rynku ostrych sosów. Pochodzi z USA, ale dusza jej produktów wywodzi się z Kostaryki, gdzie znajdują się plantacje Melinda's. Stamtąd pochodzą wykorzystywane w ich sosach piekielnie ostre papryki chili – co czuć w każdej kropli, pełnię słońca, smaku i idealny balans między palącą ostrością a uniwersalnością.
Melinda's dba o naturalne, proste składy, które zaskakują i zachwycają od lat chiliheadów na całym świecie!

Melinda's XXXtra Reserve to limitowana edycja ostrego sosu z papryką Habanero od Melinda's.

Papryka Habanero jest jedną z ostrzejszych odmian chili – osiąga do 350 tys. SHU, i przez większość chiliheadów określana jest jako podstawowa „już porządnie ostra” papryka.
Jeśli chcesz więc rozpocząć swoją przygodę z czymś respektowalnie ostrym, ale wciąż pełnym smaku – ten sos jest dla Ciebie. Ale, ale. Ci bardziej doświadczeni zapytają: co, kolejny sos z Habanero? Czym wyróżnia się ten akurat sos chili? Eksperci od ostrości z Melinda's dokonali bardzo poważnej i rzeczowej selekcji – XXXtra Reserve trafiły wyłącznie wyjątkowo pikantne Habanero, co zdarza się od czasu do czasu – jeśli warunki uprawy są optymalne, gleba dobra, słońce świeci wystarczająco mocno i jest wtorek (to akurat żart, choć pewnie niektórzy hodowcy się nie zaśmieją...).
Dlatego też ten produkt dostępny jest w dość limitowanej ilości.

Tak czy siak, to oznacza, że jest tosos chili, który prezentuje zdecydowanie najbardziej palącą stronę papryki Habanero, z całą jej owocowością, złożonym smakiem i wspaniałym, lekko tropikalnym aromatem. Skład jest bardzo prosty, naturalny – i po prostu idealny do wszystkiego! Melinda's XXXtra Reserve to niezwykle uniwersalny ostry sos stołowy, który przypadnie do gustu średniozaawansowanym Ostrożercom i fanom chili. Palenie rozwija się powoli, ale trwa długo – możecie się pozytywnie zaskoczyć, co potrafi „tylko” Habanero :)
Dodatek marchewki i czosnku wspaniale balansuje całość kompozycji i sprawia, że nabiera lekko słodkawo-przyprawowego aromatu. Trudno się oderwać, mimo tego, że przecież boli :)

Polecamy do pizzy, burgerów, sałatek, kanapek, marynat, do jajecznicy, dań z ryb i owoców morza. Tak, idealny do wszystkiego, co kochacie!

Skład: papryka Habanero (woda, papryka habanero), marchew, cebula, sok z limonki, ocet, czosnek, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, sól

Pojemność: 148 ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: